Föreläsning – Småländsk folktro i ord och ton

Gimle kan som enda förening bjuda våra följare på en unik föreläsning av Jonathan Granefelt om Småländsk folktro, värvat med historiska ballader, visor och egna tonsättningar av småländska poeter!

Den här videon är från Gimle Smålands kulturfestival den 7 augusti 2021, där besökare kunde ta del av hantverk, musik, folklekar och föreläsningar som på olika sätt belyste småländsk kultur. Föreläsningen kan ses fram till den 31 December 2021.

OM JONATHAN: Jonathan är uppvuxen i Småland med rötterna i Vaggeryd och Värnamo kommun och vid 12 års ålder började han spela gitarr på Kulturskolan i Vaggeryd. Gitarrspelet ledde till studier vid Musikkonservatoriet i Falun, Piteå Musikhögskola och Visskolan i Västervik. Det historiska intresset och sökandet efter det underbara har lett honom in på mytiska teman inom konsten. Naturmytiska väsen och klanger från romantiken har tillsammans med temat landsbygd lett till flera kompositioner och arrangemang. I slutet av hans studier började visan ta mer plats i repertoaren. Nu samsas vis- och folkmusiken med konstmusiken i artistens olika program. Jonathan arbetar som gitarrlärare inom Kultur- och musikskola. Detta kombinerar han med att vara frilansande musiker. Han är ute året runt och framträder på festivaler, kyrkor, föreningar och hemma i människors vardagsrum.

JONATHAN GRANEFELTS HEMSIDA: https://www.granefeltmusik.com/

BLI MEDLEM I KULTURFÖRENINGEN GIMLE: https://gimlekultur.se/MEDLEM/