Nation och kultur ger gemenskap och sammanhållning

Gimles Sekreterare Arvid Nikolausson skriver på Det Goda Samhället om värdet av kulturell gemenskap.  Vi människor söker oss nämligen till dem vi känner en naturlig samhörighet med. Om vi inte känner igen oss i varandra blir det svårare att upprätthålla tillit och samverkan. Svensk identitet och kultur utgör en utmärkt grund för naturliga kopplingar mellan människor, men också till historia och framtid. Unga svenskar måste våga ifrågasätta vänsterns stigmatisering av konservatism och nationalism.

Länk till artikeln i sin helhet hittar du här

Det finns alltså all anledning att omvärdera nationalism och konservatism. Vi behöver både kärlek till nation och respekt för tradition. Traditioner, kultur, gemenskap och ett välmående samhälle går på många sätt hand i hand. För oavsett vad många tror är det fullt möjligt stärka vår nationella identitet utan att förminska någon annans. Det är inget fel att vara stolt över alla de saker vi har uträttat genom historien samtidigt som vi erkänner våra misstag och inte ser oss som bättre än någon annan.