Kulturfestivalen 2019

Den 24 augusti genomförde vi vår tredje och mest välbesökta kulturfestival i Sölvesborg hittills! Vi hade besökare från öppnande till sen kväll, där man fick ta del av dels aktiviteter som vi haft tidigare, blandat med saker vi inte haft tidigare. En nyhet för i år var att vi även hade ett eget café, där vi sålde kakor, kaffe och ”fläskavåfflor”, som uppskattades av besökare.

I år gjorde gärdesgårdsbygget entré på nytt. Det var något vi anordnade 2017, men inte hade möjlighet att göra 2018 på grund av den torra sommaren. Det anordnades även en tävling i Stångstörtning, där vinnaren fick ta emot pris på scenen.

En av höjdpunkterna under dagen var då vi gästades av Anders Jacobsson som deltog i ett panelsamtal om litteratur och kultur tillsammans med Gimles ordförande Mattias Karlsson. Programpunkten avslutades med att Anders läste upp en utvald folksaga.

Kvällen avslutades med ett framträdande på stora scenen med bl.a. tal av Mattias Karlsson, ett urval av äldre dragkampslekar, en ögonvittnesskildring om hur det är att vara konservativ i dagens kultursverige, samt uppläsning av bondpoesi av Arvid Nikolausson. Allt detta kan du se i videon nedan: